Пърженето на маслена баня е един от трите основни начина

...
Пърженето на маслена баня е един от трите основни начина
Коментари Харесай

Как се пържи на маслена баня?

Пърженето на маслена баня е един от трите съществени метода за пържене с лой. Той е необятно желан способ за кулинарна обработка, защото изпърженият артикул остава апетитен от вътрешната страна, а извън придобива хрупкава коричка.

Как се прави маслена баня?

За да пържите на маслена баня, ви е нужен бездънен съд, а не тиган. Съдът не би трябвало да е калайдисан, тъй като от високата температура калаят може да се разтопи и окисли. Освен това не трябва да се цялостни с лой повече от половината, защото при слагане на продукта размерът ѝ се усилва и може да пръска в близост. Съотношението сред тежестта на мазнината и тежестта на поставения артикул би трябвало да бъде минимум 4:1.

 Маслена баня

Преди да пуснете продукта за пържене, се уверете, че мазнината е задоволително нагрята. В противоположен случай продуктът ще се напои с нестоплената лой, която ще промени усета му, и след приготвянето си ще стане или лоен или изсъхнал.

Често допускана неточност е позволяването на мазнината да прегрее. Това не трябва да се случва, защото при прегряване мазнината губи питателните си свойства, а изпърженият артикул остава недопечен от вътрешната страна заради високата ѝ температура.

 Панирани морски блага

Когато е достигната нужната температура за пържене, оставете продукта да „ плава “ в съда. При пърженето на маслена баня мазнината обгръща продукта отмерено от всички страни, по тази причина не е належащо да го обръщате. Можете да ги извадите, когато придобие светлокафява или тъмножълта коричка.

Желателно е откакто сте го извадили, да го оставите на кухненска хартия или върху решето или решетка, с цел да се изцеди непотребната лой от него.

На маслена баня можете да си извършите пържени бухтички, панирани калмари, понички или панирани сиренца.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР