Паритетът в Лондонския маратон го прави първото голямо спортно събитие

...
Паритетът в Лондонския маратон го прави първото голямо спортно събитие
Коментари Харесай

Лондонският маратон ще бъде първият в света, който дава равни парични награди на атлети в инвалидни колички и спортисти с физическо натоварване

Паритетът в Лондонския маратон го прави първото огромно спортно събитие в Обединеното кралство, известно, че дава равни парични награди на участници с увреждания и първото по рода си събитие в света.

Новото нарастване значи, че награден фонд от 244 000 английски лири ще бъде разпределен сред надпреварите с инвалидни колички, до момента в който същата обща сума ще бъде разграничена сред спечелилите в надпреварите за физически лица.

Това се разделя на към £43 400 за първо място, £23 700 за второ място и £17 800 за трети - като остатъкът се разпределя сред останалите топ 10.

Британската легенда на надпреварите в инвалидни колички Дейвид Уиър, който е най-титулуваният състезател в историята на събитието с осем победи, го разказа като „ вълнуваща година “ за него и сътрудниците му.

„ Това е голямо пример за спорт за хора с увреждания и се надявам, че други раси и спортни организации могат да го вземат под внимание “, добави той.

Изображение: Дейвид Уиър приветства този ход. Сни...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР