Паритетът между ПП-ДБ и ГЕРБ - СДС се запазва. Пет

...
Паритетът между ПП-ДБ и ГЕРБ - СДС се запазва. Пет
Коментари Харесай

Тренд: ПП-ДБ взема 26,5 на сто. ГЕРБ-СДС с 25,6 на сто

Паритетът сред ПП-ДБ и ГЕРБ - Съюз на демократичните сили се резервира. Пет обединения със несъмнено присъединяване в идващото Народно заседание. Победителят остава неразбираем. Три партии остават под парламентарната преграда, само че с поддръжка над 3%.
Това са изводите от проучване на „ Тренд “ по поръчка на вестник „ 24 часа ", отдадено на електоралните настройки на българите. Изследването е осъществено в интервала сред 6 и 12 март 2023 година посредством директно полустандартизирано изявление " лице в лице " с таблет измежду 1005 души на възраст 18+. 
Коалицията „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (26,5%) разполага с преднина от 0,9% пред главния си конкурент ГЕРБ-СДС (25,6%). Движение за права и свободи удържа третата позиция с 13,6% от гласуващите, като и за третото място има доста близки позиции - следвано е от „ Възраждане “ с 12,9% от гласуващите. Проучването не отразява настройките измежду гласуващите в чужбина обаче.

Българска социалистическа партия е със 7,5% и все още наподобява, че ще е последната политическа мощ, която влиза в Народно събрание. Причина за електоралната ерозия при социалистическата партия е навлизането в нейното поле на нов състезател в лицето на „ Левицата “, означават от " Тренд ". Новата лява коалиция разполага с 3,5% измежду гласуващите. 3,6% декларират, че ще гласоподават на идните избори за „ Български напредък “, а 3,1% за „ ИТН “. 5,1% избират опцията „ Не поддържам никого “. Резултат от нея е преразпределен сред всички обединения, защото той не взе участие в крайния избирателен резултат при парламентарни избори, изясняват от организацията.
 Източник " Тренд "

47% от всички интервюирани заявяват, че ще упражнят правото си на глас на 2 април. Очакваната изборна интензивност съгласно данните от проучването ще бъде сред 2 милиона и 500 хиляди и 2 милиона и 700 хиляди. 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР