Парите от Европа не може да са 100% сигурни. България

...
Парите от Европа не може да са 100% сигурни. България
Коментари Харесай

Вицепремиерът Дончев: Парите от ЕС за Бълхгария никак не са сигурни


Парите от Европа не може да са 100% сигурни. България напълно скоро би трябвало да показа народен проект, който да бъде утвърден. Това съобщи пред Нова телевизия вицепремиерът Томислав Дончев.

Той акцентира, че позицията на страната ни постоянно е била, че европейските пари би трябвало да се употребяват при съблюдаване върховенството на закона.

Целият пакет от безплатни пари от Европейски Съюз поради коронакризата са към 26 млрд евро, заяви Дончев и добави, че може да вземем като заем към 4,5 милиарда евро. Той пресметна, че България би трябвало да отбрани 1,2 милиарда евро по Фонда за обективен преход и 6,2 милиарда евро по Фонда за възобновяване и резистентност.

Вицепремиерът заяви, че 4,5 милиарда могат да дойдат за енергийна успеваемост. До 2025 година не би трябвало да остане нито една детска градина, нито едно учебно заведение без ограничения за енергийна успеваемост и тук не приказвам единствено за саниране, съобщи Дончев и акцентира, че програмата за саниране на жилищни здания ще продължи.

Програмата за енергийна успеваемост ще бъде рестартирана, само че по нови правила – самоучастие и опция за кандидатства за слънчеви панели, акумулатори по покривите, което по думите на Дончев е неповторима опция, която не се възползва.

Заразата е тук, държавниците би трябвало да дават образец

Във времена на социална неустойчивост има всевъзможни опасности. Нито една от епидемиологичните ограничения не са измислени просто от политиците – те са препоръчани от специалистите, от учените. В последна сметка от консенсуса, който има сред специалистите, маските оказват помощ, сподели още Томислав Дончев във връзка предстоящата през днешния ден заповед на здравния министър, с която маските навън още веднъж ще станат наложителни предвид на покачващите се случаи на COVID-19 у нас.

Дончев взе отношение и във връзка абсурда от през вчерашния ден с президента Румен Радев и прекратената му аудиенция в Естония, като изрично отхвърли изказванията за налагане на политическа карантина на президента.

Не разбирам по какъв начин кабинетът може да лиши Радев от една вечеря в Естония, уточни Дончев и допусна, че президентът е бил известен от РЗИ, че е бил контактен с COVID-положителен преди заминаването си за Талин.

Заразата е тук. Всички би трябвало да бъдем виновни, а лицата, които са във фокуса на прожекторите – виновни и да дават образец, съобщи Томислав Дончев по тематиката.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР