Парите осигуряват много неща, които може да ви направят щастливи,

...
Парите осигуряват много неща, които може да ви направят щастливи,
Коментари Харесай

Щастието все пак се купува с пари

Парите обезпечават доста неща, които може да ви създадат щастливи, в това число и душевно успокоение, възприятие за триумф и свободата да живеете, както желаете. До такива заключения са стигнали откривателите от Boston Private, организирали анкета измежду 300 души със положение от 1 млн. до 20 млн. $.

На въпроса какво е благосъстоянието 54 на 100 от участниците са дали отговор - благополучие, а 65 на 100 - успокоение. "Освен нематериалните прочувствени и психически преимущества хората гледат на парите като средство за отбрана. Това им разрешава да се усещат свободни, обезпечава им по-щастлив фамилен живот, дава им опция да се занимават със обществена активност и да си почиват по собствен усет ", демонстрират резултатите от проучването.

На въпроса какво им разрешава да вършат благосъстоянието, 70% от запитаните са дали отговор, че то ги кара да се усещат финансово самостоятелни и свободни. Половината са декларирали, че парите вършат фамилния им живот по-щастлив, а 44 на 100, че с помощта на тях постоянно пътешестват.

За някои благосъстоянието значи опция да бъдат господари сами на себе си. Такъв е казусът с Том Али, бизнесмен, чийто приход му е разрешил да напусне високоплатената си работа и да стартира личен бизнес. "Обичах да бъда самостоятелен и съумях да направя повече. Вече не трябваше да бъда зависещ на някого ", споделя Али пред Тhe New York Times.

За други парите значат опция да вършат положително. Елизабет Перелман решила да употребява благосъстоянието си, с цел да сътвори компания, която влага в предприятия, учредени от дами. "Още от дете за мен благосъстоянието означаваше опция да сътворявам измененията, които желая да видя в света ", твърди милионерката.

Но натрупването на благосъстоянието води и до страдание за пропуснати шансове. Почти половината участници в анкетата са декларирали, че в случай че могат да трансформират нещо, биха прекарвали повече време със фамилиите си. Сред другите неосъществени планове, които загатват милионерите, са: по-добрата грижа за личното здраве (27%), следването на желанията и фантазиите си (24%) и приемането на висше обучение.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР