Парижко предградие тества нова система, която може да открива шумните

...
Парижко предградие тества нова система, която може да открива шумните
Коментари Харесай

Парижко предградие тества "шумов радар" за санкциониране на мотори

Парижко предградие тества нова система, която може да открива шумните транспортни средства, да дефинира тяхното местонахождение и автоматизирано да ги глобява, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Устройството, наричано " шумов радар ", е сложено на улична лампа в центъра на град Вилньов Льо Роа, близо до парижкото летище " Орли ".

То ще бъде задействано, откакто бъде признат нов закон, допускащ сходни системи, сподели кметът Дидие Гонсалес.

Градът ще свърже звуковите записи с полицейските камери за наблюдаване и автоматизирано ще постанова санкции на нарушителите.
Солена санкция заплашва холандско учебно заведение - децата били доста шумни Местните поданици се оплакали, че учениците надвишават лимита на шума от 70 децибела
" Шумът е напастта на актуалния живот и главен здравен въпрос. Той вреди на хората както пасивното пушене ", съобщи кметът, който управлява организация, наблюдаваща шумовото замърсяване в Париж.

Подготвяният закон ще разреши на локалните управляващи да тестват системи за записване и глобяване на мотоциклетисти, които надвишават шумовите ограничавания.

Във Франция има законодателство за ограничение на шума от транспортните средства, само че то е мъчно за използване, тъй като разчита на полицията персонално да залови нарушителите.

Около 40 устройства за премерване на шума работят от няколко месеца покрай оживени заведения в Париж, а още 17 са сложени при огромни строителни обекти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР