Парижките власти планират да забранят от 2030 година всички превозни

...
Парижките власти планират да забранят от 2030 година всички превозни
Коментари Харесай

Париж забранява колите с двигатели с вътрешно горене от 2030 г.

Парижките управляващи възнамеряват да забранят от 2030 година всички транспортни средства с мотори с вътрешно горене, в това число колите на дизел и бензин, заяви през днешния ден представител на кметството, представен от Ройтерс.

Става дума за дълготрайно обмисляне като част от тактика, която ще понижи газовете, предизвикващи парников резултат, сподели Кристоф Наджовски, който дава отговор за транспортната политика в офиса на парижката кметица Ан Идалго.

Транспортът е един от главните производители на парникови газове, тъй че планираме преустановяване на потреблението на транспортни средства с мотори с вътрешно горене или ползващи изкопаеми горива от 2030 година, уточни Наджовски пред радио Франс енфо.

Френската столица, която ще бъде хазаин на олимпийските игри през лятото на 2024 година и бе хазаин на подписването на съглашението за климата, чиято цел е понижаване на световното стопляне, обмисляше и по-рано да вкара възбрана за дизеловите коли към началото на игрите.

Забраната за транспортните средства на бензин обаче бележи коренно използване на мярката в най-посещавания град в света.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР