Париж се кани да съди платформата Airbnb за 12,5 млн.

...
Париж се кани да съди платформата Airbnb за 12,5 млн.
Коментари Харесай

Париж готви глоба от 12,5 млн. евро за Airbnb

Париж се кани да съди платформата Airbnb за 12,5 млн. евро. Обвинението е, че в платформата има над 1000 разгласи, които са противозаконни.

Според законите на Франция, притежателите, които отдават своите жилища чартърен, могат да го създадат единствено в 120 дни от годината. Те би трябвало да се записват като бизнес и да демонстрират регистрационния си номер под всяка публикация.

Съгласно френското законодателство, фирмите могат да бъдат глобявани до 12 500 евро за всяка реклама.

Airbnb съобщи, че разпоредбите са " неефективни, непропорционални и в несъгласие с европейските правила ".

Париж е втората най-популярна дестинация в платформата Airbnb във връзка с дейните наеми. Първата позиция се държи от Лондон.

От платформата оповестяват, че автоматизирано ще отстраняват правото на резервация за нощувка в парцел на територията на града, след приключването на 120-те разрешени нощувки. Те също споделят, че всички други сходни услуги ще наложат тази мярка.

Според кмета на Париж Ан Идалго нерегламентираните и неразрешени жилища, които се дават чартърен, „ скапват някои парижки квартали “, написа Би Би Си.

Идалго дефинира санкцията като " рекордна " и споделя:

" Нямам нищо срещу парижани да отдават чартърен жилищата си няколко дни в годината, с цел да свързват двата края ".

Проблемни са притежателите, които отдават целогодишно жилища, без да се записват, споделя тя, определяйки платформи като Airbnb като " съучастници " в този развой.

От Airbnb считат, че жителите би трябвало да се възползват оптимално от посетителите в техните градове и считат, че мярката е неточна.

Все отново Париж не е единственият град, които е подложен на такива правила. Подобни ограничения са взели и в Амстердам, Берлин, Лондон, Ню Йорк, Сан Франциско, Сингапур, Токио и др.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР