Париж е известен като Град на светлината, но в отговор

...
Париж е известен като Град на светлината, но в отговор
Коментари Харесай

The Cube – Париж гаси емблематични сгради, за да пести ток

Париж е прочут като Град на светлината, само че в отговор на енергийната рецесия някои от паметниците му ще бъдат притъмнени.

Айфеловата кула ще се стъмва повече от час по-рано според новите проекти за енергийна умереност, оповестени от кмета на Париж Ан Идалго. Градската администрация пък ще изключва личния си величествен дом Hôtel de Ville от 22:00 ч. като образец за жителите. Айфеловата кула нормално е осветена до 1 ч. през нощта от комплицирана осветителна система, която основава емблематичното златно зарево.

Парижани са привикнали и с ежечасното намигване на кулата през нощта с помощта на 20 000 мигащи лампички. Това беше необикновена стъпка, само че по-ранното " изключване на светлините " е посоката, в която Айфеловата кула се движи тази зима. Кметството на Париж предлага те да бъдат изключени в 11,45 ч., когато си потеглят последните гости.

Това следва редица национални ограничения на президента Макрон, който предходната седмица прикани за 10-процентно понижаване на потреблението на сила, с цел да се избегне рискът от нормиране на потреблението тази зима. Но апелите за " групова умереност " при потреблението на сила във Франция стават все по-силни. " Това е извънредно алегоричен жест - част от възходящата информираност по отношение на енергийната умереност ", съобщи Жан-Франсоа Мартинс, началник на ръководството на кулата.

Нощното осветяване съставлява единствено 4 % от годишното ползване на Айфеловата кула. Кметството, което се намира тъкмо против катедралата Нотр Дам, е измежду общинските монументи, които ще се осветяват в 22:00 ч.

Париж също по този начин ще понижи отоплението, с цел да пести сила. Обществените здания ще бъдат с един градус по-хладни (18С вместо 19С), като се изключи старческите домове и детските градини, удостовери кметът. През нощта в публичните здания няма да е по-топло от 12С. В общинските плувни басейни също ще бъде малко по-хладно - след разискване с шефовете на центровете за отдих температурата ще намалее от 26С на 25С.

Лил, Марсилия, Монпелие и Лион водят по спиране на електрозахранването Редица френски градове към този момент взеха решение да лимитират публичното осветяване и отопление, с цел да понижат внезапно възходящите си сметки за сила. Лил, Марсилия, Монпелие и Лион взимат идентични мерки- гасят осветлението на обществени места, понижават температурите в общинските здания и приканват към търсене и обединени старания на обществото за превъзмогване на тази рецесия.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР