ПАРИЖ (АП) — Френският президент Еманюел Макрон планира да говори

...
ПАРИЖ (АП) — Френският президент Еманюел Макрон планира да говори
Коментари Харесай

Френският президент Макрон ще обсъди стратегията за Украйна по телевизията, след отблъскване заради това, че не изключва войски

ПАРИЖ (АП) — Френският президент Еманюел Макрон възнамерява да приказва в четвъртък вечерта по националната телевизия за това по какъв начин да поддържа в допълнение Украйна, откакто получи отпор от европейските водачи предишния месец, когато сподели, че изпращането на западни сухопътни войски не би трябвало да се изключва.

Интервюто онлайн, което ще бъде излъчено от TF1 и France 2, идва, откакто френският парламент разиска тактиката на страната за Украйна тази седмица. Както Националното заседание, по този начин и Сенатът утвърдиха със алегорични гласове 10-годишното двустранно съглашение за сигурност, подписано предишния месец сред Макрон и украинския президент Володимир Зеленски.

Макрон възнамерява да се срещне в петък с немския канцлер Олаф Шолц и полския министър председател Министър Доналд Туск в Берлин на среща на върха, целяща да покаже единение.

Френският президент изглеждаше изолиран на европейската сцена, откакто забележките му на конференция в Париж за Украйна провокираха неодобрение от други...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР