Пари за града ни ще има. Пловдив е твърде важен

...
Пари за града ни ще има. Пловдив е твърде важен
Коментари Харесай

Славчо Атанасов пред БНТ: Правителството няма да си позволи Пловдив да бъде лишен от необходимите му средства, пари за града ще има

Пари за града ни ще има. Пловдив е прекомерно значим за страната и няма кой да си разреши градът да бъде лишен от нужните му средства, разяснява пред Българска национална телевизия претендентът за кмет на Пловдив от ВМРО-БНД и НФСБ Славчо Атанасов.

"В мандата си аз получих от страната 52 милиона. Сегашният кмет получи в първия си мандат 56 милиона, а във втория 50 милиона. Аз не виждам разлика. Но тази мантра за парите я слушаме от локалното управление на ГЕРБ към този момент 10 години, изключително по изборите.

Нито една виновна фигура на ГЕРБ на национално равнище не е споделила тази нелепост. В това число и министър председателят Борисов. Вчера в Пловдив беше вицепремиерът Красимир Каракачанов и той също удостовери, че е неуместно да се приказват сходни неща ", добави Славчо Атанасов.

"Кандидатирах се още веднъж за кмет, тъй като огромна част от пловдивчани не приема метода, по който градът се ръководи в последните осем години. Моделът Тотев остава, макар че самият Тотев не е претендент за кмет. Иван Тотев е част от тима. Той остана партиен водач на ГЕРБ в Пловдив.

На процедура господин Тотев е капитанът на тима в Пловдив. А сегашният претендент господин Здравко Димитров и да желае, няма по какъв начин да промени този модел. Как да го промени, съветниците са на господин Тотев, районните кметове са на господин Тотев, а господин Тотев е партиен началник на господин Димитров в Пловдив. Как да стане смяната ", разяснява Атанасов.

На въпрос за данъчната политика, която счита да води като кмет, Славчо Атанасов отговори по този начин: „ Данъците ни са по-високи даже от софийските. Ще напомня, че в моя мандат Пловдив имаше най-ниските налози и такси от огромните градове и синдикатите го оповестиха за най-социалния град в България. Високи налози хазна не пълнят. Това е моето надълбоко разбиране.

Най-напред би трябвало да се срещна с финансовото положение на общината, а съгласно моите финансисти то не е положително. За първи път в историята си, Пловдив има огромна задлъжнялост – 65 милиона са заемите сега. Заедно с това, общината не е съумяла да си събере налозите в размер на 19 милиона лв.. Но със сегашните налози градът не може да се развива добре. Ще ви дам образец, налог МПС и такса боклук са извънредно несправедливи.

И аз поемам като ангажимент това да се промени. Пловдивчани още веднъж ще имат обективни налози за всички. Абсурдно е да имаме по-високи налози от София, безапелационен е Славчо Атанасов.

Той отговори и на въпрос за развиването на електрически превоз в Пловдив. "Предизборна операция е изказванието, че аз съм взел участие в приватизацията на градския превоз в Пловдив. Това просто не е правилно и елементарно може да се ревизира. Приватизацията се направи от моя предходник доктор Иван Чомаков, а още тогава аз обществено съм декларирал позицията си, че това е голяма неточност за Пловдив.

И в този момент ще би трябвало да започваме всичко изначало. Аз ще основа ново общинско сдружение за електротранспорт, което да може да кандидатства за европейски средства, които тази година са в размер на 400 милиона за България. Ще притеглим част от тези пари за Пловдив и ще възстановим електротранспорта, с което ще облекчим и казуса със замърсяването на въздуха ", сподели Славчо Атанасов.

Той уточни и най-спешните за развиването на Пловдив задания, които ще извърши незабавно, в случай че бъде определен за кмет. "Първо ще стабилизираме финансово общината. Ще правим наложителната проверка на досегашното ръководство.

След това ще осъществяваме няколко доста значими инфраструктурни обекти – пробивът под Водната палата, с цел да премахнем тапите там, незабавно ще стартираме да вършим и „ Модър-Царевец “, наложително ще построим най-малко по една нова детска градина във всеки регион на града.

Също по този начин ще върнем още веднъж жителите в ръководството на града, както беше при мен, тъй като в този момент те са изблъскани жестоко настрана и това не е вярно. Възстановяваме и гражданските препоръки по региони, тъй като посредством тях пловдивчани интензивно участваха в ръководството на кварталите си и на града. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР