Пари срещу реформи и правосъдие – това е новата идея

...
Пари срещу реформи и правосъдие – това е новата идея
Коментари Харесай

Радан Кънев одобрява идеята „пари от ЕС срещу реформи”

Пари против промени и правораздаване – това е новата концепция за промяна на Европейски Съюз. Във „ Фейсбук” вицепремиерът Томислав Дончев и Радан Кънев стигнаха до изострен конфликт по този въпрос.

В студиото на „ Лице в лице “ Радан Кънев отхвърли да е желал оставката на Дончев. Той обаче разяснява, че въпросът, който е задал на вицепремиера в обществената мрежа, показва паниките на огромна част от българите.

Според Кънев Европейска комисия предлага нещо доста основно – страните, застрашени от мигрантски напън, България, Гърция, Испания и Италия, да получат доста нарастване на бюджета. Корнелия Нинова и Бойко Борисов обаче декларират, че ще поддържат позиция срещу нарастването на бюджета за България, като застанат на страната на страните от Вишеградската четворка, добави още той. Според него никой естествен политик не би подкрепил сходно нещо, тъй като това заплашва сигурността на страната ни.

Кънев е на мнение, че Българска социалистическа партия няма по какъв начин да бъде никаква опция за ръководство. Според него и двете партии гласоподават едни и същи промени.

В предлагането им заляга и концепцията да има по-малко медиатори при отпущането на европейски средства, тъй като при прекосяване през властовите органи, към 20-50% изтичат в незнайна посока, счита Кънев. Според него колкото по-малко пари зависят от властта, толкоз по-добре те ще се разпределят и ще доближават до българските жители. Това ще е по-полезно и за българския бизнес.

Европа се насочва вярно и разумно към все по-малко дотации за огромните фермери и от ден на ден към дребните фамилни производители, добави на финала той. Българският аграрни министър обаче пази позицията да няма ограничавания в таваните на тези дотации, с което още веднъж нарушава ползите на българските аграрни фамилии, акцентира Кънев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР