Пари Сен Жермен промени схемата си на игра в последните

...
Пари Сен Жермен промени схемата си на игра в последните
Коментари Харесай

Галтие: ПСЖ промени схемата на игра, за да извлече най-доброто от Меси, Мбапе и Неймар

Пари Сен Жермен промени схемата си на игра в последните мачове за да извлече максимума от атакуващото трио Лионел Меси, Килиан Мбапе и Неймар, сподели старши треньорът на парижани Кристоф Галтие. След три следващи равенства във всички шампионати и недоволства от Мбапе по отношение на ролята му в тима, Галтие изостави схемата 3-4-2-1 и мина към 4-3-1-2 и това даде резултат, като ПСЖ завоюва два мача, в това число против огромния си противник Олимпик Марсилия. 

„ Променихме нашата система в последните два мача по разнообразни аргументи. Искахме да забележим по какъв начин можем да бъдем по-опасни и по какъв начин тримата атакуващи играчи да играят по-близо един до различен “, сподели Галтие пред кореспонденти преди мача от група H на Шампионската лига довечера против Макаби Хайфа. При триумф против отбора от Израел ПСЖ ще си подсигурява място на осминафиналите. 

" Изиграхме два мача с тази система. Но без значение от системата, играчите би трябвало да тичат доста. Предимство е да имаш две системи... Постоянно мислим по какъв начин да нареждаме най-добре нашите трима атакуващи играчи, играчи, които всеки треньор би мечтал да има. От мен като треньор зависи да им дам най-хубавата опция за изява ", сподели още Галтие.

Макаби Хайфа шокира Ювентус по-рано този месец с победа с 2:0 – първата им победа в Шампионската лига от две десетилетия – и Галтие сподели, че не е сюрпризиран от качеството на израелския тим. " Те са добре проведени, уравновесени и мощни. Имат технични играчи. Те са нападателни... и имат играчи, които нападат. Те победиха Ювентус и това демонстрира качеството на техния треньор ", разяснява наставникът на парижани. 

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР