Пърхотът е често срещан проблем, като засяга много хора днес,

...
Пърхотът е често срещан проблем, като засяга много хора днес,
Коментари Харесай

Ето кои са неверните твърдения за появата на пърхота

Пърхотът е постоянно срещан проблем, като визира доста хора през днешния ден, и заради тази причина към него витаят и най-различни легенди. Затова от време на време се оказва мъчно да разграничим истината от погрешните изказвания. Ето кои са някои от най-разпространените легенди, свързани с пърхота. - Само хората със изсъхнал скалп могат да имат пърхот. Това не е правилно. В реалност хората, които имат лоен скалп, са предразположени в по-голяма степен към развиването на пърхот.

- Пърхотът е инфектиран. Не! Това е гъбична зараза, която се развива върху скалпа, само че положението не е заразно.

- Стресът може да докара до развиване на пърхот. Вярно е, че стресът може да докара до доста здравословни проблеми, само че пърхотът не е измежду тях.

- Можем да бъдем наранени от пърхот единствено през зимата. Това е следващият мит. Причината е, че хората са склонни да бъркат положението със себореен дерматит, което прилича пърхота. То фактически е по-често срещано през зима.

- Пърхотът предизвиква косопад. Косопадът по никакъв метод не е привързан с развиването на пърхот.

- Големите количества лой могат да оказват помощ против пърхота. Всъщност правилно е тъкмо противоположното. Допълнителното омазняване на косата подкрепя пърхота. Хубавото измиване на косата в този случай е основно.

Източник: tialoto.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР