Парче от ракета против градушка падна в двора на семействоПарче

...
Парче от ракета против градушка падна в двора на семействоПарче
Коментари Харесай

Парче от ракета против градушка падна в двора на семейство

Парче от ракета срещу градушка падна в двора на семейство Парче от ракета срещу градушка се приземи в двора на младо семейство с деца от лесичовското село Калугерово . Инцидентът станал към 19,00 часа нощес, минути откакто хората се прибрали вътре поради изобилния дъжд, описа майката Лидия Генова Моллова.

По думите й на мястото се образувала дупка с дълбочина 2 см. " Много мощно валеше. Изведнъж се чу " туп " и нещо падна в двора. Чу се като рухване на камък или стоманен предмет. Няма по какъв начин да не го чуем ", изясни дамата. Веднага е извикана помощ. На място са се отзовали служители на реда, които са изнесли парчето от ракетата от двора. " Още като пристигнаха, ни споделиха, че е ракета за битка с градушки и е безвредна ", сподели Моллова.

При снощната стихия е и мало обстрелване на облаци, най-много над град Стрелча , както и единични в други землища в Пазарджишко, в това число и в региона на Калугерово , сподели информация в Регионалната дирекция за битка с градушките. Там нямат сигнал за падналото парче от ракета в двора в Калугерово. Казват, че това се случва рядко. Шефката на дирекцията Диана Илкова изясни, че заплаха за хората при пипане няма, нито такава от гърмеж . Въпреки това е желателно ракетите да се приберат от експерти.

" Нямаме сигнал. Обикновено би трябвало да отиде наш експерт, който да прибере частите, остатъците. Не е допустимо да падне цяла ракета, само че би трябвало да отиде наш човек, с цел да прибере остатъците. Не че има заплаха толкоз за хората, само че избираме ние да ги прибираме, с цел да изключим всякаква възможнос т. Предполагам, че е паднало парче, не е допустимо да е паднала цяла ракета . Обикновено става дума за части, получени след самоликвидацията на ракетата във въздуха и някое по-голямо парче е допустимо да е паднало при тази самоликвидация и по тази причина за всеки случай е добре да ги приберем ние ", изясни шефката на дирекцията.  



" Имали сме сигнали за паднали части от противоградни ракет
и, случва се един-два пъти в сезон ", въпреки всичко техника е, сподели Илкова.
 Парче от ракета срещу градушка падна в селски двор Снимки: Лидия Генова Моллова

Какво още споделиха Лидия Моллова и Диана Илкова чуйте в звуковия файл
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР