Параноидната шизофрения се представя с относително устойчиви налудности, най-често придружени

...
Параноидната шизофрения се представя с относително устойчиви налудности, най-често придружени
Коментари Харесай

Починалият след полицейска гонка в Стара Загора бил параноиден шизофреник, лекуван е в болница 11 пъти

Параноидната шизофрения се показва с релативно устойчиви налудности, най-често съпроводени от халюцинации, изключително слухови, разказват психиатри

С сложена диагноза параноидна шизофрения е бил умрелият след гонка с полицията в Стара Загора  Пламен Пенев. Той е бил лекуван в болнично заведение 11 пъти, пише  "

На 30 декември, при гонка с полицията и задържане в града, умря 58-годишният някогашен герой Пламен Пенев. Оттогава прокуратурата ревизира дали полицията има виновност за гибелта на мъжа, като се чака експертиза, която да каже дали има задушаване след изваждането му от колата. От Министерство на вътрешните работи споделят, че са работили по закон, до момента в който околните на Пенев настояват, че полицията е отговорна за случая.

Починалият Пенев е работил като вулканизатор на гумено-транспортни летни в рудник " Трояново-север " в Ковачево, който е част от мини " Марица изток ".

Днес шефът на рудника Стойко Башалов описа пред публицисти, че от време на време Пенев е бил несъответстващ и си е говорел самичък. Не бил нападателен, само че с цел да е под надзор работодателят му направил по този начин, че по време на работа до него постоянно да има човек, с цел да не остава самичък. Ходел на съвещания в психиатричната болница в Раднево, само че от там нито удостоверяват, нито отхвърлят това с обяснението, че би трябвало да пазят здравна загадка за пациентите си

Параноидната шизофрения се показва с релативно устойчиви налудности, най-често съпроводени от халюцинации, изключително слухови, разказват психиатри. Сред най-честите параноидни признаци са налудности за гонене, отношение, влияние, благороден генезис, особена задача, телесна смяна, ревност; слуховите халюцинации най-често съставляват гласове, които заплашват или заповядват на болния.

В Стара Загора се приказва, че младежи гръмнали пиратка до кучето на умрелия, той ги подгонил и оттова тръгнала историята. Преследването стартира след сигнал от младежи, че Пенев ги е нападнал с нож, оказа се, че нож няма.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР