Парадоксално, въпреки инфлацията и войната в Украйна туризмът е напът

...
Парадоксално, въпреки инфлацията и войната в Украйна туризмът е напът
Коментари Харесай

Румен Драганов: Войната не се отразява на туризма по никакъв начин. Има много повече туристи от миналата година

Парадоксално, макар инфлацията и войната в Украйна туризмът е напът да регистрира рекорден сезон.

Моето усещане е, че по Българското Черноморие има доста повече туристи от предходната година. Чудя се дали може да се откри някъде хотелиер в Турция, в Гърция или където и да е, който да мрънка по метода, по който мрънкат българските туристически деятели за липса на туристи. Това сподели Румен Драганов - шеф на Институт за разбори и оценки в туризма, в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

Войната съгласно него по никакъв метод не се отразява на задграничните туристи у нас, счита той. Тази година се регистрира растеж от 300% на полския пазар и 200% на централноевропейските пазари. В момента са възобновени всички чартърни полети от Англия, уточни Драганов. „ България е извънредно спокойна среда ", безапелационен бе той.

Очакванията са тази година да има над 6 милиона българи, които ще пътуват в чужбина, и над 21 милиона в страната. Сезонът ще бъде доста мощен, счита Драганов.

Според него казусът в туристическия отрасъл не е неналичието на фрагменти, а на мениджърски личен състав. „ Нямаме заплати на мениджмънта и оттова нататък всичко е леш. С години наред ние сме изостанали със заплащането. В туризма се влага, с цел да направиш пари, а част от парите са заплатите ", акцентира Драганов.

Той бе безапелационен, че новите противоепидемични ограничения не би трябвало още веднъж да затварят туристическия отрасъл, както предходните години.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР