Парадоксално или не, родината на футбола трябваше да чака повече

...
Парадоксално или не, родината на футбола трябваше да чака повече
Коментари Харесай

След 55 години - пак финал и пак скандал около Англия

Парадоксално или не, родината на футбола трябваше да чака повече от половин век, с цел да се класира още веднъж на край на огромно състезание. При това - справедливо! Островът обаче има доста поклоници, само че и доста недоброжелатели.

Сега всички са втренчени в дузпата! Имаше ли я, нямаше ли я? Пресилена ли е, не е ли? Фактът е следният - за такова нарушаване против Стърлинг са отсъдени хиляди дузпи по света! Друг въпрос е, че някои съдии може да го подминат. Затова във футбола постоянно има кавги към бялата точка.

Важното е, че Англия има тим и играе като тим. Без фойерверки, само че с доста успеваемост, дух, непоклатимост. Много пъти през годините точно тези неща са проваляли фантастични потомство на британския футбол.

Спорове и разправии по медиите

" Няма дузпа ", безапелационен е Жозе Моуриньо, който от Рим (вече като треньор на Рома) разяснява Европейското за британската медия " Talksport ". - Не виждам контакта.

 Нарушение или симулация? Стърлинг завоюва дузпа, с която Англия допира финала (ВИДЕО) - Евро 2020

Реферът избърза с решението, само че това бих могъл да схвана, тъй като от неговата позиция наподобява изрично, че има нарушаване. Въпросът е защо е системата ВАР, в случай че не може да покаже какво тъкмо се е случило и да се вземе вярното решение? "

В студионото на ITV двамата посетители - Арсен Венгер и Рой Кийн, се сплотиха.

" Той би трябвало да иде при монитора и да гледа ситуацията. За какво другояче е тази система!? ", ядосваше се Кийн.

Датският благородник

 Треньорът на Дания Хюлманд: Потресаващо е по какъв начин футболистите се бореха и си помагаха - Евро 2020

Селекционерът на Дания Каспер Хюлманд резервира достолепие, само че очевидно бе извънредно отчаян.

" Първо приветствам Англия и моя сътрудник Гарет Саутгейт - сподели треньорът на Дания. - Следя работата им, изключително с младите играчи, те заслужават да са на край. Поздравления за тях.

Второ - доста съм отчаян, тъй като ние бяхме доста покрай финала. Много близо. Този огромен мач, а той бе огромен мач, не биваше да се взема решение по този начин. Тази дузпа не биваше да бъде отсъждана,ядосан съм. Играчите ми бяха превъзходни. "

Помните ли този случай?

Един от най-скандалните мачове в историята е този на осминафинала на Мондиал 1998 сред Англия и Аржентина. Главен воин на този другояче превъзходен мач стана датският арбитър Ким Милтон Нилсен.

 Най-великите фотоси от Мондиали - Webcafe.bg

Той изгони несправедливо Дейвид Бекъм, откакто през целия мач бешеф подло предизвикан от аржентинеца Диега Симеоне, сегашният треньор на Атлетико Мадрид. Това бе основен миг, а на всичкото от горната страна анулира и постоянен гол на Англия в продълженията.

Така след тъждество 2:2 се стгигна до дузпи, където изневрените британци отстъпиха на южноамериканците.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР