Парадоксално е, че част от противоепидемичните мерки се премахват, защото

...
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Имаме втори пик, отпускането на мерките е парадоксално

Парадоксално е, че част от противоепидемичните ограничения се отстраняват, тъй като нашата крива върви нагоре. В началото на април изживяхме дребен пик. След това заболевоемостта понижа и напоследък отново се „ катерим “ по параболата “.
Това съобщи ръководителят на Националния действен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски пред Нова телевизия.

“Всяко разхлабване на ограниченията носи риск от увеличение на заболеваемостта “, предизвести той и призна, че от време на време стига до съществени разногласия с премиера Бойко Борисов на ежедневните им срещи. Военният доктор призна, че е изтрил имейла си. „ Получавах стотици писма по имейла си, до момента в който не го отстраних, тъй като имаше хули и нецензурни обръщения ", изясни той решението си.

Генерал Мутафчийски изясни, че мероприятието за връщането на учениците в учебно заведение е планувано от просветителния министър е за края на месец май.

„ Нужна е подготовка. Представили сме два разновидността – или стартират най-малките или стартират най-големите. “, посочи той, само че призна, че има наставления към учебните заведения, които са неизпълними и даде за образец, че ще би трябвало чиновете да бъдат подредени на разстояние от 1 метър, а в класната стая да има не повече от 15 ученика.

„ Едно нещо е безспорна истина, животът не може да спре. И тъй като не се вижда края на това, ние би трябвало да се приспособяваме към съществуването на този вирус “, сподели още Мутафчийски. От думите му стана ясно, че чакаме доста по-тежка втора вълна.

" Не разбрах кое не стана ясно. Не е наложително да стоиш единствено у дома, може да излезеш на работа, на доктор, до аптека, до магазина. Ако го направиш два-три пъти денем, това си е една много сериозна разходка по софийските улици. Надигна се подобен стон, че стоим затворени. Ние не сме стояли затворени. Гърците, сърбите, италианците, французите стояха затворени, ние – не. Едни от най-либералните ограничения, само че в действителност в точния момент наложени, дадоха резултат. В момента са напът да се провалят, тъй като в този момент напълно не се извършват ограниченията. Вчера, до момента в който отида от у дома до болничното заведение срещнах към 25 души. 20 от тях нямаха маски, четирима ги носеха като лигавник и единствено една жена я носеше вярно “, изясни генералът.

„ За парковете постоянно съм казвал, че не са живоспасяващи. Имаше обаче доста спорни отзиви. Опасявам се, че ще има събирания на огромни групи младежи с бири в ръка, събиране на майки, което е действителна заплаха за разпространение на болестта ", сподели още Мутафчийски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР