Пъпвият ден от процес по импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп

...
Пъпвият ден от процес по импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Партийни разделения белязаха първия ден от процеса по импийчмънт в Сената

Пъпвият ден от развой по импийчмънт против президента Доналд Тръмп в американския Сенат, завършил чак след среднощ, бе белязан от процедурни разногласия на партийна основа, заяви ДПА.

Демократите предложиха огромен брой ремонти, които да създадат допустимо призоваването на нови очевидци и събирането на нови документи по делото. В последна сметка републиканците отхвърлиха предложенията на демократите с 53 гласа " срещу " (всичките на републиканци) при 47 " за " (45 демократи и двама самостоятелни, клонящи към партията) и одобриха тези на водача на републиканското болшинство в Сената Мич Макконъл.

Предложените от Макконъл правила плануват шест дни на диспути по обвиняванията против президента. Обвинението ще разполага с три дни да убеди Сената, че Тръмп би трябвало да бъде отхвърлен от президентския пост, а отбраната на президента ще разполага с три дни, с цел да убеди сенаторите в противоположното.

Демократите разкритикуваха разпоредбите на Макконъл като опит процесът да бъде претупан, да бъдат скрити нови доказателства против Тръмп и да се попречи на очевидци да дадат показания.

Това е " първата стъпка на Белия дом да претупа процеса. " Ще има единствено встъпителни пледоарии и след това ще забележим " значи " дано проведем процеса и може просто да заметем всичко под килима ", съобщи пред сенаторите конгресменът демократ Адам Шиф, който извършва ролята на основен обвинител в процеса против Тръмп в Сената.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР