Папа Йоан Павел II беше ранен от Агджа на 13

...
Папа Йоан Павел II беше ранен от Агджа на 13
Коментари Харесай

Агджа: Лично Йоан Павел II искаше да обвиня българите за атентата, за да подкопае омразния СССР. Роналд Рейгън благослови операцията

Папа Йоан Павел II беше ранен от Агджа на 13 май 1981 година СНИМКИ: Уикипедия
Следвайте " Гласове " в 

„ Папа Йоан Павел II вярваше надълбоко в Третата загадка на Фатима и вярваше в задачата, отредена му от Бог, или с други думи - конвертирането на Русия. След атентата Войтила персонално искаше аз да обвиня българските секрети служби, и затова Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Наградата за моето съдействие, което ми предложиха и за което аз претендирах, беше освобождението ми до две години. Можех обаче да бъда освободен само, в случай че президентът Сандро Пертини ме помилваше и тъкмо затова Емануела Орланди и Мирела Грегори бяха отвлечени (момичетата, които изчезват безследно през 1983 година – бел.а.)
Това написа турчинът Мехмет Али Агджа, aтентаторът на папа Йоан Павел II, в писмо до Пиетро Орланди, брат на 15-годишната по това време Емануела, щерка на ватикански чиновник. „ Пертини обаче не беше човек, с който да правиш каквото искаш, по тази причина отвличанията на Орланди и Грегори бяха решени от държавното управление на Ватикана и изпълнени от хора на ватиканските секрети служби, близки до папата. Публичните договаряния бяха една добре оркестрирана инсценировка от високопоставени прелати, опериращи навътре в ватиканските служби ”.
Агджа акцентира, че чак след задържането и осъждането му на пожизнен затвор за атентата персонално папа Йоан Павел II го бил притиснал на среща в пандиза да набеди за атентата българските секрети служби и надлежно руското Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Ами съгласно терориста папата надълбоко вярвал в така наречен " Трета загадка на Фатима " или предсказанието на явилата се на три португалски пастирчета Божия Майка, че Свят лидер в бяло на праведните католици ще бъде отстранен от недолюбващи го врагове. И за Агджа папа Войтила бил раздиран от неутолимото предпочитание да бъде направена съответната режисура с една единствена цел – подкопаването на устоите на ненавиждания от него Съветски съюз. После, както Агджа натъртва в оповестеното от в. „ Кориере каузи сера “ писмо до Пиетро Орланди, с изфабрикуването на „ българската диря “ на маса се били заели печени сътрудници на ватиканската специфична работа, на италианското вътрешно разузнаване SISDE и на Централно разузнавателно управление на САЩ. Операцията била благословена персонално от американския президент по това време Роналд Рейгън – най-големия съдружник на Йоан Павел II.  

Турчинът показва още, че папата му бил заречен като компенсацията за намесването в атентата на българите излизане от пандиза единствено след две години. Да, но италианския президент от това време Сандро Пертини не бил податлив да го помилва и по тази причина хора на Ватикана били отвлекли Емануела Орланди. Зад дебелите стени на Светия трон считали, че посредством избухналия скандал ще накарат управляващите в Италия да освободят атентатора на папата и той да извърши даденото заричане.
Братът на Емануела –Пиетро Орланди, удостоверява пред в. ”Кориере каузи сера ”, че в действителност е получил въпросното писмо от Агджа, за което оповестяват италианските медии. Те обаче се питат до какъв брой може да се има вяра на следващата нова версия на турчина. Писмото му идва в миг, когато аферата към безследното изгубване на Емануела Орланди е още веднъж настояща поради документалната серия за случая, излязла наскоро по платформата “Нетфликс ”.
„ Емануела Орланди беше напълно ватикански случай и тя беше поета още от началото от няколко монахини, разбра смисъла на ролята си и я одобри умерено. За нея знам най-много от един испански духовник, който ме посети в Италия и тук, в Истанбул. Това е един набожен човек, воден само от достоверна религия, който познава мистериите на света и който не лъже ”, написа още Агджа до Пиетро Орланди.
Според „ Кориере каузи сера ” 64-годишният нападател на папата през днешния ден живее в Истанбул дружно с италианската си брачна половинка Елена Роси, на 55 година, която е от град Равена и има две висши образования. Агджа се оженил за нея през 2015 година Днес той е свободен човек и няма присъди за изтърпяване.
Пиетро Орланди споделя пред „ Кориере каузи сера ”, че счита писмото на Агджа за правдиво единствено в една част от наличието му и че „ си заслужава по-нататъшна инспекция ”. Братът на Емануела още през 2010 година се срещна скрито с Агджа в Истанбул.
В писмото си турчинът се връща към историята на атентата на 13 май 1981 година на площад ”Свети Петър ”. „ Атентатът нямаше гарант. Никой не е желал от мен да убия папата и никой не ми е плащал да го направя. На площад „ Свети Петър ” бях самичък и изстрелях два патрона. Моята мотивация за това от това време е ясно изложена в писмо, която написах през 1979 година по случай визитата на папа Войтила в Турция ”, написа турчинът.
Става въпрос за писмо, което Агджа праща на 27 ноември 1979 година, или 2 години преди атентата, на турския вестник „ Милиет ”. В него той заплашва, че ще нанесе удар по Йоан Павел II, в случай че „ главата на кръстоносците направи аудиенция в Турция ”. С други думи, Агджа твърди, че „ българската диря в атентата е цялостна небивалица... напълно направена от ватиканските секрети служби и от СИСДЕ (италианското разузнаване – бел.а.), с благословията на Централно разузнавателно управление на САЩ на Роналд Рейгън, най-големият съдружник на папа Войтила ”.

Източници: " 24 часа ", " Труд "
 
 
 
10 Ное 20222494608 Ное 2022255225 Окт 2022246517 Sep 20225129108 Sep 20223469428 Авг 20222033КоментариИна15 Дек 2022 10:07ч.
когато посети България папата сподели, че в никакъв случай не е вярвал в българската диря, само че той беше към този момент доста болен
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Янус15 Дек 2022 10:13ч.
И ти вярваш в искреността му тогава на този безсрамник Войтила, ли?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати @Янус 15 Дек 2022 10:13ч.15 Дек 2022 10:48ч.
може да се има вяра в думите на Йоан Павел II, също толкоз, колкото в сълзите на Франциск от оня ден, проронени за украинците. разрушаването на православието в Украйна сега се управлява от Ватикана. да припомня за непросветените, че нео-нацистките полкове на " Азов " са също създание на Ватикана.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати рукола Z15 Дек 2022 10:11ч.
Не е поради Съюз на съветските социалистически републики... Ватикана ЗНАЕ, що е то българин!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ина15 Дек 2022 10:22ч.
в книгата си за атентата против папата Румяна Угърчинска пита един от заинтригуваните за какво тъкмо България е упрекната щом е " проведен от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) ", повода е напълно тривиална - успеха над кръстоносците и пленяването на Балдуин Фландърски от българския цар Калоян, ето я връзката с католическата черква, а папата се надявал да прекръсти Русия в католицизъм.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Мери15 Дек 2022 10:27ч.
Жалко че унищожиха живота на Сергей Антонов и на майка му. По това време никой от хората, които са го познавали персонално, не е вярвал, че е допустимо да извърши такава дивотия.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Реалността15 Дек 2022 10:32ч.
Иначе се смеем на конспирациите и конспираторите.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати западна европа е ЛЮЛКАТА на...15 Дек 2022 10:32ч.
ФАШИЗМА в света!!!!!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати thenewone15 Дек 2022 10:40ч.
Ето един човек, който заслужава на негово име да кръстят барем една улица - Сергей Антонов! Човекът понесе цялата мръсотия, който се изля върху него и отбрани достойнството на Родината си. Скромен, дори неугледен на тип, само че корав като канара. Не си припомням кой разказваше, че всяка нощ, Сергей Антонов се е обличал публично, и слушал химна на България прав.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Миролюб15 Дек 2022 11:28ч.
Нали Чърчил беше определил пшиките като хиените на Европа и Войтила е под този знаменател. Ето оня ден и Меркелица призна, че са измамили Русия в договарянията за Донбас. Как да преговаряш и вярваш на такива измети. Затова никакво доверие и единствено със мощ (икономика и армия)можеш да ги принудиш да те почитат. Време е за отрезвяване за нашите политици и нации.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Клара Кулакова15 Дек 2022 11:52ч.
Изобщо не се удивлявам. Всички знаем, че Ватикана в никакъв случай не се е занимавала с Божиите каузи, а е простом една политическа конструкция. От епохи...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани14 Дек 202223009 Дек 202265808 Дек 202287524 Sep 20223406
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР