Папа Франциск заминава в сряда за Африка, където темите за

...
Папа Франциск заминава в сряда за Африка, където темите за
Коментари Харесай

Околната среда, бедността и корупцията са темите на африканската обиколка на папа Франциск

Папа Франциск отпътува в сряда за Африка, където тематиките за околната среда, задграничната употреба на ресурсите и корупцията се чака да бъдат на челни места в програмата на неговите визити на континента, в който католицизмът бързо печели позиции, написа Ройтерс.

Той ще прекара по-голяма част от времето на турнето си от 4 до 10 септември в Мозамбик и Мадагаскар и най-после ще посети за малко и Мавриций.

Пожарите в Амазония вършат изключително настоящи апелите на папата за отбрана на околната среда, за битката с климатичните промени и за подсилване на модела на стабилно развиване.

Папски помощници споделят, че тази обиколка - втората на Франциск в Африка южно от Сахара, дава основна опция за възобновяване на посланията, съдържащи се в неговата енциклика " Лаудато Си " (Laudato Si) от 2015 година по проблемите на отбраната на околната среда.

Безогледното обезлесяване се трансформира в злополучие за Мозамбик и Мадагаскар. Обезлесяването, наред с почвената ерозия, направиха Мозамбик изключително уязвим при двата циклона, засегнали страната тази година. Според Световната банка Мозамбик е изгубил 8 милиона хектара гори - повърхност съвсем колкото Португалия, от 1970-те години до момента.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР