Папа Франциск се опитва да окуражи семейните двойки, като признава,

...
Папа Франциск се опитва да окуражи семейните двойки, като признава,
Коментари Харесай

За папата ключовите думи в брака са моля, благодаря и съжалявам

Папа Франциск се пробва да окуражи фамилните двойки, като признава, че пандемията е изострила някои фамилни проблеми, само че прикани двойките да търсят помощ и постоянно да помнят трите основни думи в брака: " апелирам ", " благодаря " и " скърбя ", заяви Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Франциск написа писмо до фамилните двойки, което беше оповестено в неделя, на католическия празник, отдаден на фамилията на Исус. То се появи в средата на оповестеното от папата целогодишно честване на фамилията, което би трябвало да приключи през юни с огромен протест в Рим.

В писмото Франциск споделя, че локдауните и карантините са принудили фамилиите да прекарват повече време дружно. Но той означи, че това наложително другарство от време на време слага на тестване търпението както на родителите, по този начин и на братята и сестрите, а в някои случаи води до компликации.

" Съществуващите преди този момент проблеми се задълбочаваха, създавайки спорове, които в някои случаи ставаха съвсем непоносими. Много от тях даже претърпяха раздробяване на връзката си ", написа Франциск.
Той предложи своята непосредственост на тези фамилии и подсети на родителите, че разпадането на Един брак е изключително тежко за децата, които гледат на родителите си като на непрекъснат източник на непоклатимост, обич, доверие и мощ.

" Разпадането на един брак предизвиква голямо страдалчество, защото доста очаквания биват разрушени, а недоразуменията могат да доведат до разногласия и болки, които не се лекуват елементарно ", сподели папата. " Децата в последна сметка би трябвало да изпитат болката от това, че родителите им към този момент не са дружно. "

Франциск прикани родителите да продължат да търсят помощ, с цел да се опитат да преодолеят споровете, в това число посредством молитва. " Не забравяйте също, че прошката лекува всяка рана ", сподели той.

Папата повтори рефрена, който постоянно употребява при срещите си със фамилии и брачни двойки, изброявайки трите най-важни думи в брака: " апелирам ", " благодаря " и " скърбя ".

" След всеки спор не позволявайте денят да завърши, без да се помирите ", сподели той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР