Папа Франциск приветства здравните работници като герои за тяхната работа

...
Папа Франциск приветства здравните работници като герои за тяхната работа
Коментари Харесай

Папа Франциск приветства с аплодисменти героичния здравен персонал

Папа Франциск приветства здравните служащи като герои за тяхната работа всеки ден, а освен по време на пандемията, и насочи апел към публиката на площад "Свети Петър " да ги приветства дружно с него, заяви Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Франциск ръкопляска в символ на "голяма признателност "

към здравните служащи, в това число доброволците, които се грижат за болните. Италия отбелязва неделята като народен ден за отдаване на респект на здравните служащи.

Националната професионална асоциация на лекарите и зъболекарите е записала 370 лекари, умряли от COVID-19 в Италия.

"Трябва да си спомним за многочислените лекари ,

медицински сестри, доброволци, които са покрай болните, лекуват ги, карат ги да се усещат по-добре, оказват помощ им “, сподели Франциск в неделната си поява от прозореца на Апостолическия замък с аспект към площада.

Никой не се избавя самичък, сподели Франциск. "В заболяването имаме потребност от някой, който да ни избави, който да ни помогне ".

Той приветства "героичния здравен личен състав, който сподели този подвиг във времената на ковид, само че героизмът им остава всеки ден ".

"За нашите лекари, медицински сестри, доброволци, овации и огромна признателност ", сподели Франциск. След това той стартира да ръкопляска и стотици хора на площада долу го последваха.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР