Папа Франциск пристигна в Мадагаскар. Това е поредната страна от

...
Папа Франциск пристигна в Мадагаскар. Това е поредната страна от
Коментари Харесай

Папа Франциск на обиколка из Африка

Папа Франциск дойде в Мадагаскар. Това е следващата страна от обиколката му в Африка. Следващата спирка ще е остров Мавриций, съобщи CBS News.

Преди това главата на римокатолическата черква прекара няколко дни в Мозамбик , където по време на основната демонстрация от своето посещаване - проповед на претъпкан стадион с 60 000 души в столицата Мапуто , той прикани присъстващите да отхвърлят желанието за отплата.

" Не следвайте в никакъв случай повече античния закон " око за око, зъб за зъб " , в случай че мислите за бъдещето и за построяването на нацията, отхвърлете насилието ", прикани папата.

Президентът на Мозамбик Фелипе Нюси бе изключително благополучен от визитата на Светия отец, откакто преди година го предложения да посети страната му.

Самият папа Франциск не скри очарованието си от " Мозамбик - страна с огромни естествени и културни благосъстояния ", само че съжали, че " парадоксално огромен брой от жителите й живеят под прага на бедността ".

Осемдесет % от 30-милионното население на Мозамбик страдат от недохранване, регистрира Световната стратегия на Организация на обединените нации. За предходната година Брутният вътрешен продукт на глава от популацията е било 472 $ .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР