Папа Франциск предупреди за опасностите от така наречената джендър теория,

...
Папа Франциск предупреди за опасностите от така наречената джендър теория,
Коментари Харесай

Папа Франциск: Джендър теорията е грозна идеология, тя отменя човечността

Папа Франциск предизвести за заплахите от по този начин наречената джендър доктрина, като съобщи, че е поръчал изследвания на това, което той осъди като " грозна идеология ", застрашаваща човечеството, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Обръщайки се към участниците в двудневна конференция във Ватикана за еволюиращата роля на мъжете и дамите съгласно християнското обучение, Светият отец сподели, че теорията е опасност, тъй като се стреми да заличи разликата сред половете.

Осемдесет и седем годишният папа добави, че към момента страда от скорошна простуда и е помолил своя асистент да прочете речта му, само че първо е желал да " подчертае " възприятията си във връзка с тази идеология.

Това породи опасения за способността му да продължи да управлява Римокатолическата черква, съобщи Асошиейтед прес.

87-годишният папа, който в сряда беше настанен в болница в Рим за проучвания и се наложи да анулира някои аудиенции, съобщи речта си на своя асистент Филипо Чампанели.

" Все още имам настинка и се изтощавам, откакто чета известно време ", сподели той. Франциск, който бе приет в болница три пъти, откогато стана папа през 2013 година, стартира да употребява инвалидна количка и бастун, откакто предходната година породиха проблеми с коляното му.

При откриването на двудневната конференция " Мъжко-женският облик на Бога – за антропология на призванията ", той разкритикува " джендър идеологията " като " най-грозната заплаха ".

" Защото най-грозната заплаха през днешния ден е джендър идеологията. Поисках да се създадат проучвания на тази грозна идеология на нашето време, която заличава разликите и прави всичко еднообразно. Отменянето на разликите значи анулиране на човечността ", сподели той.

Миналата събота и в понеделник Франциск анулира срещи поради твърдоглав, само че " лек грип ", като въпреки всичко се появи както нормално за неделната благословия.

През последните няколко месеца Франциск трябваше да анулира няколко свои участия и едно интернационално пътешестване поради нежното си здраве, което в последно време поражда терзания за способността му да продължи да управлява Католическата черква.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР