Папа Франциск поздрави Джо Байдън за избирането му за президент

...
Папа Франциск поздрави Джо Байдън за избирането му за президент
Коментари Харесай

Папа Франциск поздрави Байдън за изборната победа

Папа Франциск поздрави Джо Байдън за избирането му за президент на Съединени американски щати, съобщи Франс прес. " Новоизбраният президент Джо Байдън беседва тази заран с Негово Светейшество папа Франциск. (Той) благодари на Негово Светейшество за благословията и поздравленията ", се споделя в официално съобщение на екипа на Байдън.

Байдън ще бъде едвам вторият президент католик на Съединените щати след Джон Ф. Кенеди.

Победата на Джо Байдън, оповестена от огромни американски медии в събота, още не е приета от противника му Доналд Тръмп, който твърди, че е имало изборни операции.

Бившият президент на Съединени американски щати Барак Обама разказва в книгата " Обетована земя ", която ще бъде оповестена последваща седмица, какъв брой надълбоко е разделянето в Америка и по какъв начин отдръпването на Доналд Тръмп, единствено по себе си, няма да е задоволително за превъзмогването му, съобщи Франс прес.

" Може би най-притеснителното от всичко е, че нашата народна власт наподобява на път да изпадне в рецесия ", написа той. " Криза, кореняща се в конфликта на две визии за това, какво е Америка и какво би трябвало да бъде ", прибавя той, като порицава потъпкването на нормите и на главните обстоятелства, на които са се опирали и републиканци, и демократи.

Обама приветства избирането на някогашния си вицепрезидент Джо Байдън в Белия дом, само че предизвестява да не се чакат чудеса в годините след Тръмп. " Знам също, че едни избори няма да решат казуса ", написа той. " Нашето разделяне е надълбоко, провокациите пред нас са впечатляващи ", прибавя 44-ият президент на Съединени американски щати. Той обаче акцентира, че е " цялостен с вяра " за бъдещето и има вяра, че с " работа, увереност и добра доза въображение " Съединени американски щати може най-сетне да отразява " най-хубавото у нас ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР