Папа Франциск отбелязва 84-тия си рожден ден с благодарност и

...
Папа Франциск отбелязва 84-тия си рожден ден с благодарност и
Коментари Харесай

Папата подари респиратори за рождения си ден

Папа Франциск отбелязва 84-тия си рожден ден " с признателност и невзискателност " и с подаяние за Венесуела, оповестиха от Ватикана, представени от ДПА. Аржентинският папа, който е роден на 17 декември 1936 година в Буенос Айрес, ще изпрати четири респиратора на Венесуела, " особено за децата с белодробни проблеми ", съобщи ватиканският представител Матео Бруни.

Ватикана заяви, че Франциск е раздал посредством папската работа за щедрост медикаменти, маски и хигиенични принадлежности на италианските градове Неапол, Болоня и Сиена.

Рожденият ден на папата съответства и с обнародването на посланието на Франциск за Световния ден на мира, празник, който Римокатолическата черква празнува на 1 януари. В посланието се показва страдание, че пандемията от COVID-19 " мощно е изострила взаимносвързани рецесии като тези с климата, обезпечаването на храна, стопанската система и миграцията и е провокирала огромни премеждия и компликации "

Папата още веднъж прикани " политическите водачи и частния бранш " да обезпечат повсеместен достъп до имунизациите против коронавирус, в това число " на бедните и най-уязвимите ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР