Папа Франциск, който постави тежкото положение на мигрантите в Европа

...
Папа Франциск, който постави тежкото положение на мигрантите в Европа
Коментари Харесай

Инвестирайте разумно в родните страни на мигрантите, зове папата

Папа Франциск, който сложи тежкото състояние на мигрантите в Европа в центъра на паниките си, настоя, че е време да " влагаме рационално, с цел да им дадем работа и обучение " в родните им страни , изключително в Африка , оповестява " Франс прес ".

" Проблемът с войните е сложен за разрешаване , както и казусът с преследването на християни в Близкия изток и Нигерия ", само че " казусът с глада може да бъде позволен ", посочи той по време на конференция в самолета на връщане от посещаване в Женева.

 Страните от Африка отрязаха Европейския съюз за центрове за мигранти
Страните от Африка отрязаха Европейския съюз за центрове за мигранти

" Отговорът е явен: не! "

Коментарите на папата са по отношение на капиталов проект, който се преглежда от европейските държавни управления.

" В груповото несъзнавано е налице неприятна концепция, че можем да експлоатираме Африка , постоянно земя на плебеи ", оплака се той.

" Това би трябвало да се промени с капиталови проекти, би трябвало да ги отглеждаме! ", разяснява той, хвалейки " културното благосъстояние на Африка ".

Франциск също по този начин напомни своите четири критерия за посрещане на мигрантите: " да приветстваме, да придружаваме, да настаняваме, да интегрираме ", добавяйки предизвестието си, което постоянно загатва от визитата си в Швеция през есента на 2016 година насам.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР