Папа Франциск каза вчера, че бъдещите поколения не трябва да

...
Папа Франциск каза вчера, че бъдещите поколения не трябва да
Коментари Харесай

Пенсионните системи не трябва да са бреме за бъдещите поколения, каза папата

Папа Франциск сподели през вчерашния ден, че бъдещите генерации не би трябвало да бъдат натоварвани с цената на сегашните пенсионни системи, съобщи " Ройтерс ", представена от медиите.

Светият отец направи това си изказване в миг, в който въпросът за пенсионната промяна е наболяла тематика във Франция, отбелязва организацията. В обръщението си към ръководители и чиновници на италианската организация за обществени грижи във Ватикана папата засегна въпроса за пенсионните системи в общи линии, без да загатва Франция категорично.

" Не мога да си показва, че в някои страни нашите внуци ще се родят в конюнктура на голям публичен дълг. От своя страна пътят към резистентност би трябвало да дава отговор на правилото, че не е заслужено да се оставя необратимо и прекомерно тежко задължение на младежите ", сподели той.

Франция е разтърсена от стачки и митинги против промяната, която президентът Еманюел Макрон прокара, без да бъде гласувана в Народното събрание, за повдигане на пенсионната възраст на 64 години.

Други европейски страни, чиито жители имат по-голяма дълготрайност на живота и в които раждаемостта понижава, са взели сходни ограничения за понижаване на разноските, като съгласно водачите им по този начин ще се реализира финансова резистентност, отбелязва " Ройтерс ".

Папа Франциск, който предходната година съобщи, че развъждането на домашни любимци, а не на деца, е егоистично, сподели, че един път един италианец на към 60-годишна възраст му споделил терзанията си: " Кой ще ми заплаща пенсията? Няма да са дребните кучета, които хората гледат вместо деца. "

В речта си папата прикани за " мъдри политици ", които да могат да вършат разлика сред положителни и неприятни времена, да " заобикалят прахосването на запаси... и да не оставят бъдещите генерации в неволя ".

Освен това Светият отец акцентира приноса на задграничните служащи за пенсионните системи и сподели, че хората би трябвало да имат достъп до почтени работни места без краткотрайни трудови контракти с несъразмерни условия и без да бъдат принуждавани да правят нерегламентирана активност.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР