Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си

...
Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си
Коментари Харесай

Папа Франциск изглеждаше в по-добро здраве на днешната аудиенция

Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март, който в последно време не е в положително здравословно положение, изглеждаше в по-добро здраве през днешния ден по време на натоварената стратегия от католическата Страстна седмица, съобщи Ройтерс.

Осемдесет и седем годишният свети отец прочете напълно авансово квалифицираните си текстове на постоянната си седмичната си визита, изглеждайки по-силен, в сравнение с предходните аудиенции, на които негов асистент поемаше по-голямата част от четенето.

Франциск насочи нови апели за мир в Украйна и Близкия Изток и поздрави двама мъже в аудиторията, израелец и палестинец, като сподели, че и двамата са изгубили дъщерите си в продължаващата война сред Израел и палестинската илямистка формация " Хамас ". Той ги разказа като двама другари, " които се обичат и които са претърпели едно и също разпятие ". 

Повече от месец Франциск страда от бронхит и грип, което го накара да ограничи обществените си изяви, да анулира някои срещи и да постъпи в болница в Рим за медицински прегледи. Опасенията за положението му се възобновиха преди три дни, когато той пропусна проповедта си на службата на католическата Цветница на площад " Свети Петър ".

Понтификът ще води редица служби, предшестващи католическия Великден тази неделя, отбелязва Ройтерс.

Франциск, който е с лимитирана пъргавина заради проблем с коляното, дойде през днешния ден в залата за аудиенции " Павел Шести " с бастун, а не в инвалидна количка, която употребява от време на време, написа Българска телеграфна агенция.

Той изглеждаше в положително въодушевление, до момента в който разказваше на вярващите, че събитието е било преместено на закрито в последния миг, което е принудило събралите се хора да се реалокират от площад " Свети Петър " поради дъжда.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР