Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си

...
Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си
Коментари Харесай

Папа Франциск заяви, че няма намерение да се оттегля

Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март няма желание да се отдръпва от поста си, тъй като счита, че е в задоволително положително здраве, с цел да извършва функционалностите си. Светият отец споделя това в нова книга, фрагменти от която бяха оповестени през днешния ден от италианския вестник „ Кориере каузи сера “, съобщи Ройтерс. 

„ Това е далечна догадка, тъй като нямам задоволително съществени аргументи, които да ме накарат да се замисля дали да се откажа “, споделя папата в книгата „ Животът ми - моята персонална история на фона на Историята “ (Life - la mia storia nella Storia), автобиографична творба, основана на изявление с папата, която се чака да излезе в Италия на 19 март. 

87-годишният Франциск все по-често боледува в последните години. Той употребява инвалидна количка или бастун за напредване и има белодробни проблеми, които лимитират обществените му изяви.

Слава Богу, веселя се на положително здраве и, в случай че даде Бог, има доста проекти, които ми предстоят, съобщи той, повтаряйки, че ще се замисли за отдръпване само при „ сериозна физическа пречка “, осведоми Българска телеграфна агенция.

Предшественикът на Франциск, Бенедикт XVI, стана първият папа, отдръпнал се от поста за последните 600 години, акцентирайки тежестта на остарялата възраст. Той се отдръпна през 2013 година на 85-годишна възраст и живя още 10 години по-късно.  

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР