Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си

...
Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си
Коментари Харесай

Папа Франциск благодари на медицинските сестри за службата им в полза на човечеството

Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март благодари през днешния ден на медицинските сестри за тяхната "служба в интерес на човечеството ", като прикани страните да "инвестират " в своите несъвършени системи за опазване на здравето, съобщи Франс прес.

"Благодаря за вашата работа в интерес на човечеството ", съобщи папата в известие, публикувано във връзка Международния ден на медицинските сестри.

"Всеки ден ставаме очевидци на смелостта и саможертвата на здравните служащи, изключително на мъжете и дамите медицински братя и сестри, които с професионализъм, мъжество, възприятие за отговорност и обич към близък оказват помощ на хора, наранени от вируса, даже с риск за личното им здраве ", акцентира светият отец.

Папата прикани за европейска взаимност за справяне с ковид

Той отдаде респект на "професионализма, който не се свежда до научно-технически знания ", а включва и "човешка връзка " с пациента в най-травмиращи обстановки.

За Франциск "пандемията сложи под светлината на прожекторите доста дефекти в нивото на здравната помощ " в доста страни.

Светият отец приканва водачите по целия свят "да влагат в здравето като главно общо богатство, като укрепват структурите и наемат повече медицински сестри ".

Медицинските сестри и акушерките заслужават да бъдат оценени по-високо и да се възползват от усъвършенствани условия на труд, счита папата. Така, съгласно него, ще се подсигурява съответна грижа, при ценене на достолепието на всеки човек, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР