Папа Франциск днес проведе служба за католическата Цветница (Палмова неделя)

...
Папа Франциск днес проведе служба за католическата Цветница (Палмова неделя)
Коментари Харесай

Папата пропусна да прочете проповедта си в днешната Литургия

Папа Франциск през днешния ден организира работа за католическата Цветница (Палмова неделя) пред десетки хиляди богомолци на площад " Свети Петър " в Рим, само че в последната минута пропусна да прочете проповедта си, съобщи Ройтерс. Въпреки това Светият отец продължи да води службата, произнесе обедната си молитва и се разноски измежду хората със своя папамобил. 

Pope Francis skips Palm Sunday homily, opting for a moment of silence
— OSV News (@OSVNews)
През последните седмици 87-годишбният глава на Римокатолическата черква боледува от бронхит и грип и от време на време обръщенията му бяха четени от негов прокурист. Днес обаче квалифицираният от Франциск текст въобще не беше прочетен. 

Много извънредно е за един папа напълно да пропусне проповедта си на Цветница, която бележи началото на Страстната седмица преди Великден, отбелязва Ройтерс. Засега Ватиканът не е дал никакво пояснение на обстановката. 

Pope Francis skipped his homily during Palm Sunday last minute as a busy Holy Week that will test his health begins.

READ MORE:
— Globalnews.ca (@globalnews)
Телевизията на Светия трон няколко минути излъчваше фрагменти с множеството на площад " Свети Петър ", без да демонстрира Франциск в непосредствен проект. След това радио " Ватикана " заяви, че той е решил да не чете проповедта си. Светият отец обаче води службата до самия ѝ край, а по-късно насочи седмичното си обръщение " Ангел Господен " и даде благословията си от олтара, а не от прозореца на Апостолическия замък с аспект към площада. Това не е извънредно при огромни мотиви.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР