Папа Франциск днес отправи настоятелна молба за спиране на конфликта

...
Папа Франциск днес отправи настоятелна молба за спиране на конфликта
Коментари Харесай

Папа Франциск отправи послание относно войната между Израел и Хамас

Папа Франциск през днешния ден насочи настоятелна молба за прекъсване на спора в Газа и прикани за филантропична помощ, както и да бъде оказана помощ на ранените, с цел да се облекчи " доста тежката " обстановка в анклава, съобщи Ройтерс.

" Продължавам да мисля за тежката обстановка в Палестина и Израел, където доста хора са изгубили живота си. Моля ви да спрете в името на Бога, прекратете огъня ", сподели той пред множеството на площад " Свети Петър " след седмичната си молитва " Ангел Господен ". " Надявам се, че ще бъде направено всичко, с цел да се избегне разгръщане на спора, че ранените ще бъдат избавени и че ще дойде помощ за популацията на Газа, където филантропичната обстановка е доста тежка ", сподели още той.

Светият отец възобнови апелите си за преустановяване на огъня и за освобождение на заложниците, взети от Хамас по време на офанзивата на 7 октомври, като се спря на децата, които съгласно него " би трябвало да се върнат при своите фамилии ". " Нека помислим за децата, за всички деца, които са въвлечени в тази война, както в Украйна и в други спорове - убива се тяхното бъдеще ", добави той.

86-годишният Франциск към този момент прикани за основаването на филантропични коридори и съобщи, че е належащо решение със основаването на две страни, с цел да се постави завършек на войната сред Израел и Хамас, напомня Ройтерс.

Междувременно Световната стратегия по прехраната прикани за сигурен и уголемен достъп на филантропичната помощ до линията Газа, съобщи ДПА.

Нуждата от филантропична помощ и доставки на витално значими хранителни артикули е достигнала сериозно равнище, съобщи Синди Маккейн, шеф на службата на Организация на обединените нации, откакто през днешния ден посети египетската страна на пропускателния пункт " Рафах ".

" В момента родителите в Газа не знаят дали ще могат да нахранят децата си през днешния ден и дали въобще ще оцелеят, с цел да видят утрешния ден... Днес насочвам незабавна молба за милионите хора, чийто живот е раздран от тази рецесия ", сподели Маккейн.

По-рано тя се срещна с египетския президент Абдел Фатах ас Сиси в Кайро, с цел да обсъдят доставката на помощи. Въпреки че доставките се усилват, те надалеч не са задоволителни, с цел да посрещнат експоненциално възходящите потребности, сподели тя.

По данни на палестинския " Червен полумесец " 421 камиона с помощи са достигнали до линията Газа след офанзивите на Хамас на 7 октомври. Според Организация на обединените нации са нужни по 100 камиона дневно.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР