Папа Франциск бе приет днес в болница в Рим за

...
Папа Франциск бе приет днес в болница в Рим за
Коментари Харесай

Изследвали са папа Франциск със скенер заради грип - няма белодробни усложнения

Папа Франциск бе признат през днешния ден в болница в Рим за проучване със скенер, посредством което се е открило, че няма белодробни затруднения, откакто поради грип папата анулира идните си действия, съобщи Ройтерс.

В изказване на Ватикана се споделя, че 86-годишният Франциск към този момент се е върнал в резиденцията си във Ватикана, откакто следобяд е бил прегледан със скенер в болничното заведение " Джемели ". Част от белите дробове на папата е била отстранена още до момента в който е бил млад, съобщи Българска телеграфна агенция.

Следващата му обществена изява е планувана за на следващия ден, когато се чака той да направи седмичното си послание на площада " Св. Петър ". Очаква се папата да вземе присъединяване и в климатичната конференция КОП-28 в Дубай, която ще се организира от 1 до 3 декември, където той ще прекара през целия ден в двустранни срещи със международни водачи, присъстващи на събитието.

По-рано този месец Франциск не съумя да прочете квалифицираната си тирада за среща с европейски равини поради простуда, макар че изглеждаше в положително здраве на среща няколко часа по-късно. През юни той претърпя интервенция поради коремна херния и прекара девет дни в болница, само че наподобява, че към този момент се е възстановил изцяло.

Обикновено в събота той организира среща с представители на Ватикана, в това число и още една такава през седмицата с ръководителя на отдела на Ватикана, който следи назначението на епископи, както и частните аудиенции.

Дневният му ред включваше среща с президента на Гвинея-Бисау.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР