Панка Стоянова днес дари на Гергана своята лепта, за да

...
Панка Стоянова днес дари на Гергана своята лепта, за да
Коментари Харесай

Гергана черпи с храна и напитки бедни и бездомни

Панка Стоянова през днешния ден подари на Гергана своята милостиня, с цел да помогне по този начин на небогати хора.

Не е наложително да си богат, с цел да помагаш на нуждаещите се. Достатъчно е да имаш сърце. Това потвърждава Гергана Динкова от Пазарджик, която към този момент няколко месеца подарява храна и питиета на небогати и бездомни хора в своя магазин за сладкарски произведения. Без да се хвали и без да търси компенсация. Заради положителното.

За нея се схваща инцидентно, откакто потребителка пуска в обществените мрежи фотография на табелка с благо обръщение към изпадналите в неволя: „ Вие сте хора и заслужавате нещо по-добро. Моля, влезте в магазина, с цел да си вземете сандвич и вода. Няма да задаваме въпроси “.

Динкова почнала с жестовете през август предходната година, още от първия работен ден на магазина. На вечерта останали хубави неща за ястие, било й жалост да ги хвърли. Оставила ги опаковани на близка скамейка и се изненадала по какъв начин бързо изчезнали. Нещо я жегнало в сърцето: би трябвало да си доста гладен, с цел да постъпиш по този начин и несъмнено има доста гладни, щом храната изчезва по този начин бързо.



Още на идващия ден поставила табелката. Всеки ден черпи със сандвич или вкусотия по желание всеки, който я помоли. Вместо вода раздава кафе, чай. Не пита никого нищо, тъй като счита, че всеки човек си има достолепие, в колкото и сложен миг да е попаднал.

Научили за красивия жест на добрина, през днешния ден пазарджиклии я поздравяваха и показваха възхищението си. Пред наш кореспондент Панка Стоянова остави петолевка на Гергана, с цел да помогне за идеята. После посетителката добави още цяла шепа монети, като разбра, че парите незабавно отиват при най-близо намиращия се дрипльо. Късметлия се оказа познатият на целия град Александър – безприютен, само че доста добросърдечен човек.

Динкова не търси и не чака благодарности. Мечтата й е да види сходна добрина у повече хора, допълнително магазини. Защото това дава необикновен смисъл на живота ни.

 

Марица Пазарджик.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР