Паниката, че българското Черноморие е замърсено след взривяването на язовира

...
Паниката, че българското Черноморие е замърсено след взривяването на язовира
Коментари Харесай

Министър Попов: Русия се опитва да саботира летния туристически сезон у нас

Паниката, че българското Черноморие е нечисто след взривяването на язовира Нова Каховка в Украйна, е неоснователна.

Това съобщи в ефира на Нова телевизия министърът на околната среда и водите Юлиян Попов. Той уточни, че съществува запис на диалог сред съветски публицисти, в който се разяснява по какъв начин да бъде употребен казусът " Нова Каховка ", с цел да бъде саботиран летният туристически сезон у нас.

„ Резервациите се усилват. Има доста непознати туристи. Нещата наподобяват по-добре. Работихме в продължение на един месец, с цел да обясняваме, че няма учредения за терзание. Няма никакво замърсяване от Украйна. Защото всички течения, които се движат в северозападната част, към Одеския залив, общо дружно остават в този район. Освен това, самото замърсяване не е чак такова съществено. Все отново се изля питейна вода, макар че повлече със себе си неща”, уточни Попов и добави, че от варненското Военноморско учебно заведение ще създадат с транспортен съд обиколка на българската акватория на Черно море, за събиране на още проби, с цел да обезпечат успокоение на хората.

Министърът на околната среда и водите разяснява и идното затварянето на ТЕЦ-овете в България, които работят на въглища:

„ Зелената договорка се появи преди 2-3 години като самодейност. Търговията с излъчвания е от 2005 година, тъй че директивата, която вкарва тази търговия с излъчвания, която води до високи цени на излъчванията и надлежно на въглищата, е от 2003 година Тоест ние сме в тази обстановка от 20 години”.

„ Имаме също така доста централи, които нарушават по този начин наречените индустриални излъчвания. Т.е. не напарниковите излъчвания, а непосредствено отровните. Те би трябвало да затворят по този начин или другояче, тъй като тровят хората”, добави Юлиян Попов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР