Пандемията върна интереса на младите към българското село. В същото

...
Пандемията върна интереса на младите към българското село. В същото
Коментари Харесай

Млади семейства купуват къщи с пари от ниви

Пандемията върна интереса на младите към българското село. В същото време обаче банките мъчно отпускат заеми за къщи в провинцията. Откъде да намерим средства, с цел да си закупим мечтания парцел, в който да изолираме себе си и фамилията?

Повечето хора не се замислят, че имат един актив, който може да им донесе бързи пари, без да се постанова да теглят бързи заеми или да свиват разноските си. Често българите подценяват това, че имат по завещание земеделска земя, която може да бъде продадена бързо и да им донесе прилични средства.

В момента цените са преференциални, а няколко хиляди лв. доход от ниви може да съставлява вноска или дял от сумата за къща на село, настояват брокери.

Два са главните доводи в интерес на бърза и преференциална договорка през декември. Първият е, че земеделците, които са осъществили продукцията си, към този момент гледат към разширение на своите стопанства. Вторият е, че макар ковид, цената на земеделските терени в този момент е в пика си. Това обаче може да се промени и тя да рухне, при неподходящо развиване на епидемията през зимата и ранната пролет, се притесняват експертите.

Тези, които желаят продадат земята си или просто да схванат какъв брой коства, могат да го създадат безусловно гратис на уеб страницата на водача в покупко-продажбите със аграрни земи „ Агрион “ http://www.agrion.bg/bg/request/sell, както и на безплатния народен телефон на компанията 0800 111 66.

Процесът е цифровизиран, тъй че огромна част от стъпките могат да бъдат направени онлайн, през домашния компютър.

За тези, които са решили да продават, „ Агрион “ предлага безвъзмездна оценка на парцела, както и обективна цена.

Експертите ползват самостоятелен метод към всяко едно питане, с цел да подсигуряват транспарантна и съответна цена. За разлика от други компании, „ Агрион “ не употребява метода на осреднена оценка за обещано землище, който изкривява ценообразуването, а образува цената на съответния парцел в сходство със особено основан логаритъм, включващ разнообразни съставни елементи.

„ С безплатните оценки желаеме да помогнем на притежателите на аграрни земи да добият действителна визия за пазарната оценка на активите им и каква цена да чакат, в случай че решат да продадат парцела си “, споделиха от управлението на сдружението. „ Поради големия интерес към нашата безвъзмездна оценка, от тази година разширихме екипа на специалисти, които я вършат. Правим всичко допустимо, с цел да могат притежателите да получат своята оферта в границите на два работни дни “- споделиха от пазарния водач.

Собствениците на части от аграрни терени също могат да ги продадат. За тях „ Агрион “ към този момент има нови условия и облекчена процедура. Компанията спомага на всички искащи, които имат над 25% от площта на имота да сключат договорка за своята благосъстоятелност, без да се постанова да влизат в комплицирани и дълги договаряния с останалите съсобственици.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР