Пандемията ражда милиардери. Един от новоизлюпените е основателят на Peloton

...
Пандемията ражда милиардери. Един от новоизлюпените е основателят на Peloton
Коментари Харесай

Пандемията роди нов милиардер

Пандемията ражда милиардери. Един от новоизлюпените е създателят на Peloton Interactive Inc. Джон Фоули. Той забогатя благодарение на голямото повишаване на акциите на неговата компания от началото на пандемията.

След като пуска видео в платформата Kickstarter през 2013 година, Фоули, който е обожател на колоезденето, набира 307 000 $, с които подкрепя стартъп компанията си за домакински фитнес.

Бившият президент, отговарящ за електронната търговия в Barnes & Noble, желал да вкара колоезденето на закрито, като тези, които самият той посещавал в домовете на хората. Той имаше огромни очаквания за Peloton, сравнявайки в своето видео в Kickstarter метода на компанията, която основава и програмен продукт и хардуер, с този на Apple Inc.

Фоули  обаче няма по какъв начин да е планувал пандемията седем години по-късно, която затваря фитнесите и провокира взрив на физическите извършения вкъщи малко след първичното обществено предложение на акции (IPO) на неговата компания. От средата на март акциите на Peloton са поскъпнали с към 350%, увеличавайки персоналното благосъстояние на Фоули до 1.2 милиарда $, съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg. Той има 3% от акциите от клас Б на компанията, както и варианти, които съставляват други 5%, написа profit.bg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР