Пандемията от новия коронавирус достигна още един мрачен момент, след

...
Пандемията от новия коронавирус достигна още един мрачен момент, след
Коментари Харесай

Нов най-мрачен рекорд с хиляди умрели от епидемията COVID-19

Пандемията от новия ковид доближи още един тъмен миг, откакто общият брой на умрелите по света надвиши 25 000 души по-малко от 24 часа откакто 500 000 души се заразиха с COVID-19. Това демонстрират данните на Университета "Джонс Хопкинс ".

По-голямата част от умрелите са в Европа.

Досега Италия е платила най-високата цена с към 8 200 жертви от началото на болестта, като множеството от тях са за интервал по-малко от месец.

Човешките загуби от заболяването са доста огромни и в Испания, където над 4 858 са публично записаните умряли. По-рано през днешния ден стана ясно, че за последните 24 часа в страната са умряли още 769 души, което е връх за Испания от началото епидемията.

Китай, първата жертва на болестта, има към 3 300 умряли, само че там се регистрират доста малко жертви в последните седмици, защото разпространяването на вируса в страната е съвсем овладяно (поне съгласно властите).

Повече от 2 300 души изгубиха живота си в Иран, където управляващите споделят, че се приготвят за нова вълна от инфекции поради пътуванията към Персийската новъа година (Новруз).

Жертвите в Съединени американски щати доближиха 1300 души, само че защото внезапно се усилват записаните инфектирани, евентуално жертвите ще се усилват.

Германия наподобява "остров на спокойствието " измежду своите европейски съседи, където умрелите 281 души от над 47 000 инфектирани са индикатор за много ниска смъртност.

Броят на умрелите в Германия е мистерия за учените и неин отговор към момента не е открит.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР