Пандемията от КОВИД-19 твърде вероятно е причинена от лабораторен инцидент

...
Пандемията от КОВИД-19 твърде вероятно е причинена от лабораторен инцидент
Коментари Харесай

Директорът на ФБР: Ковид вероятно е причинен от лабораторен инцидент в Ухан

Пандемията от КОВИД-19 " прекомерно евентуално " е породена от лабораторен случай в китайския град Ухан. Това разгласи шефът на ФБР Кристофър Рей. Той приказва два дни откакто сходна догадка предложи американското министерство на енергетиката, съобщи Франс прес.

" От известно време към този момент ФБР счита, че произходът на пандемията прекомерно евентуално е (свързан с) лабораторен случай в Ухан ", сподели Рей в изявление за телевизия " Фокс нюз ".

Нови разследващи данни разклатиха доверието в сходен разбор на енергийното министерство, що се отнася до хипотезата за приключване от лабораторията, споделиха анонимни източници, представени от " Уолстрийт джърнъл ", " Ню Йорк таймс " и Си Ен Ен.

Вестниците прочее акцентират, че министерството, разполагащо с биологични лаборатории, е сложило на своя разбор маркера " едва равнище на доверие ".

В света на американското разузнаване царува в този момент още по-голямо разединение – съгласно някои КОВИД-19 се е популяризирал посредством естествено предаване.

Кристофър Рей упреква в изявлението си Китай в опити да блокира следствието на Съединени американски щати за аргументите, довели до пандемията, умъртвила от 2020 година близо 7 милиона души и обърквала месеци наред международните пазари.

Пекин гневно отхвърля тези изказвания.

За научната общественост е от основно значение да дефинира произхода на коронавирусната пандемия, с цел да се бори с по-добри резултати против възможна нова епидемиологична вълна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР