Пандемията от коронавируса удари неочаквано и жестоко таксиметровия бранш. Това

...
Пандемията от коронавируса удари неочаквано и жестоко таксиметровия бранш. Това
Коментари Харесай

COVID-19 удари жестоко и таксиметровия бранш в България

Пандемията от ковид удари ненадейно и грубо таксиметровия отрасъл. Това е ненадейно, защото при над 6 пъти спад на пътуващите в градския превоз в София се очакваше клиентите на жълтите коли да се усилят. Явно обаче спадът на пътуванията се дължи главно на пренастройването на цели сектори за работа от у дома, заради което пътуванията като цяло през последните десетина дни внезапно са намалели.

„ С над 50% понижиха от средата на предходната седмица насам пасажерите ни “, изясни за Economic.bg Емил Игнатов, шеф на третата по величина столична таксиметрова компания „ Радио Сухопътни войски такси”, която оперира над 1000 автомобила. „ Поради това първоначално сме понижили с 50% работещите в диспечерския център – пуснали сме 12 от 24-те служителки да си седят у дома, само че продължаваме да им плащаме “, разясни Игнатов и добави реторично: „ При състояние, че от 10 000 поръчките ни паднаха на малко над 4000 дневно – какво друго бихме могли да създадем!? “

Водачите, всеки от които е записал и работи като независима компания от името на таксиметровата компания, сами вземат решение какво да вършат в тази спешна конюнктура.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР