Пандемията от коронавируса се ускорява и заразените вече са над

...
Пандемията от коронавируса се ускорява и заразените вече са над
Коментари Харесай

Пандемията се ускорява, не действайте само отбранително, предупреди СЗО

Пандемията от ковид се форсира и инфектираните към този момент са над 300 хиляди, а умрелите наближават 15 500, предизвести Световната здравна организация, съгласно която болестта към този момент е достигнала съвсем всички страни на планетата.

За регистрирането на първите 100 хиляди случая изминаха 67 дни, идващите 100 хиляди инфектирани се появиха единствено за 11 дни, а за последните 100 хиляди бяха нужни едвам 4 дни, уточни на онлайн конференция генералният шеф на СЗО Тедос Аданом Гебрейесус.

" Но ние не сме пленници на статистиката. Не сме безпомощни фенове. Можем да променим кривата на тази траектория ", сподели още той. Гебрейесус прикани държавните управления по целия свят да подхващат по едно и също време защитни и изпреварващи дейности.

" Да желаете от хората да останат у дома и да следват други ограничения за така наречен обществено разграничаване е значимо за закъснение разпространяването на вируса и за продобиване на малко време. Но това са отбранителни дейности. За да победим, се нуждаем от атакуване на вируса с нападателни и прецизни тактики - тестване на всеки недоверчив случай, уединяване и грижа за всеки от доказаните случаи и следене и карантина за всеки в непосредствен контакт с заболели. "

Запитан какво мисли за провеждането на лятната олимпиада в Токио, ръководителят на програмата на СЗО за изключителни обстановки съобщи, че организацията взе участие със своя информация и хрумвания в разискванията на Международния олимпийски комитект, японското държавно управление и организационния комитет. " Мисля, че скоро ще има решение ", добави Майк Райън. " Убеден съм, че МОК и Япония няма да продължаг с игрите, в случай че те са рискови за спортистите или феновете. "

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (927)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР