Пандемията от коронавируса оказва сериозно влияние на футболния сезон във

...
Пандемията от коронавируса оказва сериозно влияние на футболния сезон във
Коментари Харесай

Барселона ще иска да получи титлата, ако шампионатът не бъде завършен

Пандемията от ковид оказва съществено въздействие на футболния сезон във всички шампионати. С неяснотата какъв брой време шампионатите ще бъдат замразени, по кое време и по какъв метод ще завърши и дали въобще ще завърши хората стартират да си задават въпроси дали техния обичан тим ще завоюва купа, дали ще се класира за евротурнирите или дали ще се избави от изпадане.

Например, през днешния ден каталунският вестник „ Sport “ излезе с новината си на първа страница причини, с които Барселона би трябвало да вдигне купата, ако шампионатът не бъде завършен.

"Барса ше претендира за купата, в случай че Лигата не приключи ", е заглавието на изданието.

Според него съществува опция шампионата да приключи 11 кръга преди формалния край.

"При този сюжет Барса ще изиска да бъде разгласен за първенец ", пък твърди „ Diario Sport “.

Един от причините, на които се оповава изданието е, че са се изиграли над 70 % от кръговете - 27 от 38 по стратегия. „ Каталунците “ ще бележит и че с изключение на водач във краткотрайното класиране, са и зимен първенец. При преполовяването на шампионата Барселона бе лидер с 40 точки, колкото имаше и Реал Мадрид, а директният им мач приключи 0:0 и по този метод класирането се дефинира съгласно головата разлика, когато по това време е била в интерес на Меси и компания.

Единственото прекъсване на шампионата в историята е сред 1936 и 1939 година заради Гражданста война в Испания. Регламентът на Кралската испанска футболна федерация не планува какво би се случило при сходно на актуалните условия.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР