Пандемията от коронавирус рязко сви инвестициите в търговски имоти в

...
Пандемията от коронавирус рязко сви инвестициите в търговски имоти в
Коментари Харесай

Рязко свиване на инвестиции в този сектор

Пандемията от ковид внезапно сви вложенията в търговски парцели в Азиатско тихоокеанския район, сочи проучване на анализаторската компания JLL. За първото тримесечие на настоящата година са осъществени вложения на обща стойност 29.5 млн. USD, което е с 34% по-малко по отношение на същия интервал на 2019-а.

В Сингапур покупко-продажбите са спаднали с 37%. Експерти предвиждат още по-голям спад във вложенията в китайска благосъстоятелност, а също по този начин регистрират, че жилищата в Хонг Конг са поевтинели сред 15% и 20% поради взрива на безработни. В същото време пазари като Южна Корея и Япония не престават да са дейни, както преди пандемията, даже някои регистрират растеж по отношение на интервала преди нейното начало.

„ Спадът в броя на осъществените покупко-продажби в Азиатско тихоокеанския район през първото тримесечие беше предстоящ, отчитайки въздействието на COVID-19. Редица вложители преустановиха активност вследствие на несигурната икономическа обстановка. Очевидно е, че свиването ще продължи и през второто тримесечие, а за възобновяване може да приказваме едвам през втората половина на настоящата година”, разяснява Стюард Кроу, общоприет шеф на JLL за Азиатско тихоокеанския район.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР