Пандемията от коронавирус отваря нови възможности пред държави с висок

...
Пандемията от коронавирус отваря нови възможности пред държави с висок
Коментари Харесай

Държава превръща дистанционната работа в рай

Пандемията от ковид отваря нови благоприятни условия пред страни с висок стандарт на живот и отлична екология. Според редица HR експерти Финландия може да се трансформира в привлекателен център за огромен брой хора, които могат да работят отдалечено. Държавата е с дребен брой хора на квадратен метър повърхност и релативно невисок % на заболелите от ковид. Минусът е, че страната все още не е подготвена за подобен вид имиграция.

След началото на пандемията редица страни пуснаха стратегии за привличане на сходни чиновници. Така да вземем за пример, Естония задейства програмата " дигитален бродяга ", а Нидерландия форсира процеса на издаване на виза на започващи бизнесмени, IT-специалисти и вложители. Канада редуцира времето на обработка на някои разрешителни за работа до 2 седмици.

Финландия има доста какво да предложи в областта на отдалечената работа: обучение на децата, баланс сред работа и персонален живот, природа, екологичен метод на мислене.

Гражданите на Европейския съюз релативно елементарно могат да се трансферират на работа във Финландия, доколкото не би трябвало да имат позволение за работа. Останалите, обаче се сблъскват с дълъг и комплициран развой, за който се изисква предложение за работа или трудов контракт. Министърът на финансите Мати Ванханен предложи въвеждането на опростена виза за висококвалифицирани експерти, идващи отвън страните членки на Европейски Съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР