Пандемията от коронавирус очертава една по-различна учебна година. Началото ѝ

...
Пандемията от коронавирус очертава една по-различна учебна година. Началото ѝ
Коментари Харесай

Изолационни кабини в училищата срещу COVID-19

Пандемията от ковид обрисува една по-различна образователна година. Началото ѝ ще е присъствено, само че някои учители ще са с маски, децата не би трябвало да се струпват по коридорите.

Просветното министерство разгласява 30 страници рекомендации към учебните заведения, една от тях е отделяне на място за уединяване на възпитаник или лице с грипоподобни признаци.

Ръководството на 119 СУ ”Академик Михаил Арнаудов” взема решение павилионът за пазач да извършва предназначението си и на изолатор. Директорът на Диян Стаматов изясни пред БТВ, че във времето, през което детето ще изчака родителя си, може да бъде с педагогическия консултант, психолога или здравната сестра.

„ Ако те са заети, с управлението. Имаме цялостен екип, който постоянно се е грижел за деца, които имат някакъв кратковременен проблем “, уточни Стаматов и посочи, че за задачата са планувани още две пространства – на първия етаж и лекарския кабинет.

А избора на място пази с обстоятелството, че няма свободна стая.

Цветана Милчева реагира бурно в обществените мрежи. „ След като от десетилетия в учебните заведения няма лекари, а е благополучие, в случай че има здравна сестра, кой ще бъде с децата в будката изолатор на пътя, до момента в който си ги приберат родителите? Като е тръгнало на нововъведения, предлагам с изключение на будки да бъдат издигнати и вишки, за наблюдаване на обстановката и за още по-сигурна изолираност на болните”, написа Милчева.

В столичното 105 ОУ "Атанас Далчев " са избрали мястото за уединяване да бъде цяла класна стая, която се намира наоколо до лекарския кабинет. „ Това ще докара до усложнение при осъществяване на дейностите по ползи, само че в крачка ще променяме места и ситуации”, уточни шефът на учебното заведение Цветанка Костадинова.

Мерките важат за възпитаници от 1 до 4 клас. Децата ще се позволяват още веднъж в присъствено образование единствено против здравна записка от фамилния доктор, че е клинично здрав и това е възможно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР