Пандемията от коронавирус наложи нови промени в календара на Индикар

...
Пандемията от коронавирус наложи нови промени в календара на Индикар
Коментари Харесай

Нови промени в Индикар заради COVID-19

Пандемията от ковид наложи нови промени в календара на Индикар за 2020 година. След като уредниците на шампионата към този момент анулираха конкуренциите в Лонг Бийч, Алабама и Остин и отложиха тези в Сейнт Пийт и Индианаполис (Гран при и Инди 500), в този момент и двете съревнования на уличното трасе в Детройт бяха анулирани. Причина за това става затварянето на границите на града, което няма да разреши работата по подготовка на трасета да стартира в точния момент.

„ Гран при е доста значимо събитие за Парка „ Бел Айлс “, Детройт и югоизточен Мичиган и е доста разочароващо, че то няма да се състои тази година “, съобщи Бъд Денкър, ръководител на организационния комитет.

„ Разгледахме сюжети за нови дата за осъществяване на Гран при, само че заради огромната претовареност на Парк това бе невероятно “, добави Денкър.

С цел опазване на най-малко 15 съревнования за година, уредниците на шампионата прибавиха по още една конкуренция по време на уикендите на овала в Айова, както и на този на именитото калифорнийско трасе Лагуна Сека. В допълнение към конкуренциите на Айова и Лагуна Сека, от Penske Entertainment оповестиха и трета конкуренция за сезона на Индианаполис, като тя ще се организира по Гран при трасето на 3 октомври. С новите промени в календара сезонът на Индикар се чака да стартира на високите виражи в Тексас на 6 юни.

Обновеният календар на Индикар за 2020:

Тексас – 6 юни

Роад Америка – 21 юни

Ричмънд – 27 юни

Индианаполис Гран при 1 – 4 юли

Торонто – 12 юли

Айова 1 – 17 юли

Айова 2 – 18 юли

Мид-Охайо – 9 август

Индианаполис 500 – 23 август

Гейтуей – 30 август

Портланд – 13 септември

Лагуна Сека 1 – 19 септември

Лагуна Сека 2 – 20 септември

Индианаполис Гран при 2 – 3 октомври

Сейн Пийт – ще бъде оповестено в допълнение, чака се да е край на сезона.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР