Пандемията от коронавирус гасне в България. COVID-19 е намалил силата

...
Пандемията от коронавирус гасне в България. COVID-19 е намалил силата
Коментари Харесай

Тази новина за COVID-19 чакаха да чуят милиони българи

Пандемията от ковид гасне в България. COVID-19 е понижил силата си три пъти. Тази прелестна вест заяви на брифинг на Националния действен щаб за битка с ковид шефът на Центъра по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев.

"Коронавирусът гасне в България. Пандемията е понижили три пъти силата си. Това е добра вест. Важно е обаче да продължим да бъдем деликатни. Трябва да съблюдаваме отдалеченост и да си мием постоянно ръцете. И, несъмнено да стоим повече на открити пространства ", съобщи професор Кантарджиев.

14 новите случаи на COVID-19 у нас, от тях 4-ма са в болница, а 10 са амбулаторни. Едно дете на 9 месеца е инфектирано, то е от София. 48 души са излекуваните, общият им брой е 1064. Трима души са изгубили борбата с заболяването.

Вчера са изследвани 1353 проби.

"Това приказва против казаното, че колкото повече изследвани има, толкоз повече позитивни ще имаме. Имаме позитивни, единствено когато се следи увеличение на заболеваемостта в страната ", изясни проф. Кантарджиев.

Активните области в страната, наранени от COVID-19, са шест. Новите случаи са регистрирани в Пазарджик и Плевен по един, в Разград - два, Сливен - 4, София - 5 и Ямбол - 1.

2499 са доказаните случаи на COVID-19 у нас. Броят на умрелите е 139, а 1064 са излекуваните.

Най-много инфектирани досега има в София – 1048 души.

От всички 2499 установени с COVID-19 – 1225 са мъже и 1274 са дами.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР